2024. Május 9. CsütörtökGergely napja van.
BIHARNAGYBAJOM

"A Sárrét egykori főhelye"

2024. Május 9. CsütörtökGergely napja van.
Kezdőlap

Lakossági felhívás kitüntető címek adományozására vonatkozó javaslattételre

Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 18/2023. (IX.29.) számú rendelete alapján az alábbi felhívást teszem közzé.



Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete azoknak a személyeknek, szervezeteknek, közösségeknek, akik (amelyek) az országos vagy helyi társadalmi, gazdasági, kulturális életben a község és a lakossága javára eredményes és sikeres tevékenységet folytattak, ezzel az utókor számára példát mutattak (követendő példával szolgáltak) elismeréseket alapított, melyek a következők:

„Biharnagybajom Díszpolgára” cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki egész életművével vagy valamely kiemelkedően jelentős munkájával olyan általános elismerést szerzett, amellyel hozzájárult a falu fejlődéséhez és jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

„Biharnagybajomért Emlékérem” kitüntetés adományozható annak a magyar állampolgárságú személynek, vagy társadalmi szervezetnek, aki élete vagy működése rövidebb-hosszabb szakaszában Biharnagybajom községhez kötődött és munkássága alkalmas a falu jó hírnevének öregbítéséhez vagy ha élete során nem Biharnagybajomhoz kötődött, a tevékenysége a települést gyarapítja. a község fejlesztésében, társadalmi, gazdasági, kulturális életben a község és a lakosság javára eredményes és sikeres tevékenységet folytatott(tak) vagy folytat(nak) és ezzel az utókor számára példát mutat(nak).

„Biharnagybajom Község Közszolgálatáért Elismerő Díj” adományozható azoknak a személyeknek, akik szakterületükön tartósan kiemelkedő eredményt nyújtanak, valamint, akik hosszú időn át közmegelégedésre látják el a közalkalmazotti, köztisztviselői, köznevelési foglalkoztatotti feladataikat.

„Biharnagybajom Sportjáért Elismerő Díj” adományozható azoknak a személyeknek és egyesületeknek, akik/amelyek a testnevelés és a sport népszerűsítésében, a diák-, a tömeg- és/vagy a versenysport szervezésében, valamint a lakosság fizikai és egészségi állapotának fejlesztésében kimagasló munkát végeztek, továbbá olyan hazai és/vagy nemzetközi sporteredményeket értek el, amellyel hozzájárultak a község hírnevének öregbítéséhez.


A kitüntető címek adományozására javaslatot tehet bármely természetes személy vagy társadalmi szervezet.

Javaslattételi űrlap letölthető itt >>

A kitüntetési javaslatokat a Népjóléti és Ügyrendi Bizottság véleményével együtt a polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé a novemberi testületi ülésre. A kitüntetések december hónapban ünnepi testületi ülés keretében kerülnek átadásra.

Az elismerések adományozására vonatkozó írásbeli javaslatok benyújtási határideje:
2023. november 7.
 
 A javaslatokat személyesen, illetve postai úton zárt borítékban vagy emailben „Kitüntetési javaslat” megjelöléssel az alábbi címek egyikére kérjük benyújtani.

Biharnagybajom Községi Önkormányzat
4172 Biharnagybajom, Rákóczi út 5.,
E-mail cím: pmhivatal@biharnagybajom.hu

A benyújtott javaslatoknak tartalmaznia kell az elismerés fajtáját, az elismerésre ajánló és ajánlott azonosító adatait és elérhetőségét, az adományozás alapjául szolgáló életút, eredmény vagy tevékenység részletes ismertetését és méltatását, amely megalapozhatja az elismerés odaítélését. A javaslattétel benyújtását segítő adatlap igényelhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán vagy letölthető innen.

Biharnagybajom, 2023. október 16.

Szitó Sándor s.k.
polgármester




VÁLASZTÁS 2024.

Új Bajomi Hírlevél

Előző lapszámok archívuma
Hasznos linkek











ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ




 

Településképi Arculati Kézikönyv


Életmentő készülék
Időjárás

Top